Friday, July 20, 2012

Salam Ramadhan

1 Yang Melatah
                

Friday, February 3, 2012

Cara Install Tulisan Jawi (no software)

0 Yang Melatah


      Tulisan jawi amat diperlukan terutama bagi guru-guru yang menggunakan tulisan jawi sebagai medium untuk membuat soalan peperiksaan dan kepada mereka yang menggunakan tulisan jawi. 


       Actually, aku pun baru je try benda ni.Mula-mula tu best jugak.So, pada kali ini, aku nak ajar korang pulak cara yang paling mudah untuk install tulisan jawi tanpa sebarang software. Paling penting korang menggunakan Windows tidak kira XP, Vista atau 7. Step-stepnya pun hanya ada 7 sahaja.

Friday, June 10, 2011

Rawr! : Nak Pendekkan URL yang Panjang ?

0 Yang Melatah
                 Assalamualaikum dan salam satu blogger kepada para pembaca. Hari ini adalah hari yang indah bagi aku sebab aku akan meng-update blog aku ni setelah sekian lama aku tinggalkannya, haha panjangnya ayat. Ape-ape jer lah. Oke ! Kali ini aku nak berkongsi laman2 web yang boleh memendekkan URL korang. Korang  nak tak ? Tapi , Eh ! URL tuh apa erk ? Okay, sebenarnya URL tu ialah ....  teruskan membaca ^_^

Monday, May 30, 2011

Rawr! : New Facebook Email !

1 Yang Melatah
Assalamualaikum dan selamat datang kepada pembaca2.. Amacam , dah makan belum ? Kalau belum , pegi lah makan sekarang ! Huhuk. Oke , kali nih aku nak kongsi dengan korang tentang sistem email dan mesej baru dalam facebook nih. Kalau nak tahu , sekarang nih , kita dah boleh mempunyai email@facebook.comPerhh, unik siot ! Haa , mesti korang nak kan ? Okey , aku akan tunjukkan cara2 nya. Nak tahu, teruskan membaca .
older post