Wednesday, March 30, 2011

Rawr! : Jom Jana Pendapatan Yang Lebih Mantop !

2 Yang Melatah
              Assalamualaikum kengkawan ! Haa , baru jer update blog , nak update

lagi. Haha , update , update , update . Takpe2 lagi banyak update lagi bagus. Kalo

update banyak2 blog nieh takdela tandus macam padang pasir lagi . Haha . Jadi

sekarang ni , aku sendiri pun dah nampak , blog aku ni sedikit demi sedikit dah

semakin hampir menuju ke arah kemajuan ( ceh ayat ) . Nie semua pun atas sokongan

dan bantuan korang yang like dan follow . Lepas ini aku harap korang boleh komen

kat blog aku pulak. Memang sedikit sangat peluang untuk aku melihat seseorang untuk

komen kat blog aku nih . Memang tak pernah aku jumpa lar sape2 yang komen kat

blog aku nih. Tapi takpe la , lepas nie aku harap korang dapat memberi sedikit respons

yea ! Okay mari kita lihat seterusnya , ape yang nak dicakapkan dalam post nieh .


Rawr!  



Jana Pendapatan Melalui Blog?

            Okay , berbalik pada topik kita , korang nak ? Haa , aku memang 

serious dan tipu korang la. Bende ni ramai aku rase ramai blogger yang dah buat . 

Aku sendiri pun dah buat dan memperoleh hasilnya . Ianya tak susah sangat dan 

tak senang sangat . Tapi , korang tak perlu susah2 pun . Kalau korang ade blog , 

tapi tak memperoleh ape2 hasil , rugi jugak kan . Jadi ape salahnye kalau korang 

try yang nie. skali skale . Haha . 


            Okay kengkawan , harini aku nak ajak korang semua menyertai Heartbeat

Korang tahu apa itu Heartbeat? Untuk pengetahuan korang, Heartbeat ni adalah 

program affiliate dimana kita perlu untuk mempromosikan link affiliate kita kepada 

orang lain dan kita akan mendapat duit apabila ade orang register atau membeli 

barang menggunakan link affliate kite itu. ( cedok sikit ayat dari abang Anip , haha ) 

Kalau berminat , klik sini  untuk join Heartbeat .




           Camne nak dapat duit ? Haa , bende nih tak susah pun . Korang perlu lar 

rajin sikit kalau nak dapat lebih ;) Ade dua cara korang boleh gunekan Heartbeat nih.


Letak Banner Di Blog : Korang boleh jugak letak link banner nih di blog kkorang.

Dengan menggunakan cara nih , korang boleh mendapat hanya RM 0.04 sahaja bagi

setiap klik pada banner tuh. Ermm , empat sen , kira okay la tuh ! Relax lar , nie

baru cara pertama , terdapat lagi satu cara yang anda boleh gunakan . Okay , lihat

dibawah .


Refer To Friend : Cara ini mudah sahaja , korang cuma perlu mempromosikan link

affiliate korang dan ajak rakan2 korang untuk menyertainya. Korang akan mendapat

RM 2.00 untuk seatiap ahli baru yang berdaftar melalui link korang tau . Haa , cuba 

bayangkan kalau ade 100 orang yang berdaftar bawah korang ? Dah berape banyak

korang boleh dapat . Tapi sebelum tu korang kene pastikan kawan2 korang berdaftar

melalui link korang la ! Tengok2 korang dah suruh lebih kurang 100 orang daftar ,

takpe lagi , nih kawan2 korang daftar melalui link orang lain , nahh =.='


Okayy , dah penat membebel nih .

Nah aku tunjukkan cara nak berdaftar dengan Heartbeat nih !



Korang ingat tau , dattar nih percuma jer !

Langkah 1 : Haa , klik link Heartbeat nih atau korang boleh klik pada banner2

yang aku letak , lebih bagus =)

Langkah 2 : Kemudian , korang kene lah klik pada Let Us Start untuk mendaftar .

Gambar ade disediakan untuk korang yer , jangan risau !

                            


Langkah 3 : Klik pada Create Account untuk masukkan butir2 diri korang .


Langkah 4 : Masukkan butir2 diri korang di tempat kosong . Ingat ! , masukkan 

butir2 yang tepat benar agar dapat memudahkan proses penarimaan wang .



Langkah 5 : Selepas siap mendaftar , korang klik pada MY HB Affiliate untuk daftar 

blog korang dan untuk mendapatkan link affiliate korang. Haha .


Langkah 6 : Owkay , sekarang korang boleh dapatkan banner korang . Klik pada Get 

A Code dan tertera lah pelbagai jenis bentuk banner . Kemudian , korang boleh 

letakkan dalam blog korang. Pastikan korang letak di tempat yang lebih strategik 

dan tempat yang mudah mendapat klik.


          
             Haa , dah tamat pun sesi pendaftaran nih . Harap2 korang faham lah yer . 

Kalau tak faham pun buat2 lah faham . Haha , mane ade , kalau tak faham tanye laa 

aku , haha . Lagi satu , aku dengan sepenuh harapan agar korang daftar yer , 

ape2 pun  korang mesti cuba yan nih , memang menguntungkan , tak rugi pun 

sebab kite tak perlu keluarkan seposen pun  ;)

p/s : Belum cuba belum tahu . Ape2 pun korang koman komen yer . 

Okay , Assalamualaikum geng !

Rawr !



♪       ♫       ♪       ♫      ♪      ♫      ♪      ♫      ♪      ♫      ♪      ♫      ♪ 



Rawr! : Web browser apakah yang anda gunakan ?

0 Yang Melatah
            Assalamualaikum dan selamat pagi kengkawan ! Haa , harini aku rajin sikit

nak mengupdate blog nie pada pagi2 nie. Nak kata pagi pun takla pagi sangat. Fuhh!,

rasa malas jugak kadang2, camnilah , malas siket. Dah lame aku tak update blog, dah

jadik malas. Haha. Aku nak update bukan sebab ape. Sebab blog aku pun masih

kosong lagi. Aku pun bukan banyak sangat idea nak tulis2 nie. Sekarang nie aku

boleh dikatakan sebok jugak aar. Semalam jer , gara2 fesbuk nyer fasal, aku hampir2

tak tido semalam! Fuhh! , teruk2.


           Okelah , kite berbalik kepada topik yang asal. Haa , korang sume nih dok

berinternet mestila menggunakan web browser kan ? Fuhh, kalau tak camne korang

nak melayari internet. Haha. Oke , web browser korang pulak mesti tak same kan?

Eh, korang mane la nak tawu. Tapi , aku yakin memang berbeze2 web browser yang

korang gunakan. Kalau korang sume menggunakan web browser yang same, fuhh!

tu memang kebetulan yang sangat besar aah.


         Harini aku nak cadangkan beberapa web browser yang korang patut gunakan.

Web browser nih ade banyak sebenarnye , ade yang laju ade yang banyak kegunaan

dan banyak lagi kelebihan tersendiri. Haa, korang bacalah sendiri kat bawah nih. Kalau

korang rase berminat nak cube, korang bolelah try download, free jer pun . Mari kita

same2 tengok apekah antara yang dicadangkan . Rawr !


Mozilla Firefox     



               Mozilla Firefox nie tentu korang biase dengar kan ? Ianya ialah web

browser yang mempunyai ramai pengguna. Memang ramai yang menggunakan Firefox

nih. Mozilla Firefox ini pada asalnya bernama Pheonix dan ditukarkan kepada Firebird

diatas isu trademark yang hampir sama namanya dengan sebuah syarikat , Pheonix

Technologies. Penukaran kepada Firebird pula memberi respon kepada sebuah syarikat

database software project, iaitu Firebird juga namanya. Semasa 9 Febuari 2004 ,

Mozilla Firebird akhirnya menukar nama kepada , Mozilla Firefox . Ia mempunyai

banyak kelebihan antaranya ialah , banyak add ons yang boleh digunakan , banyak

kelebihan tambahan dan boleh menukar tema warna dan corak . Kelajuannya pula

ok , tidak terlalu lembab dan lambat.

p/s : Sekarang , firefox berwajah baru taw :)

Jika berminat anda boleh download disini :

Firefox 4 : Click Sini  LATEST !


Google Chrome


               Haa , yang nie yang aku tunggu2 . Sebab, aku gune yang ni lah , Google

Chrome. Google Chrome nie ialah nama yang tidak asing lagi. Tentu korang pun

tahu kan ? Ape yang pasti kengkawan ,  memang best arh ! Sekali cube memang

tak tukar ! Haha . Tapi memang serious best , dengan lajunye , fungsi pun banyak .

Google Chrome nie kengkawan , baru jer kuar, tak lame. Ala baru jer lebih kurang

dalam 2 tahun lepas, haa baru lah kire . Dilancarkan pada 2 September 2008 .

Sebenarnye kengkawan , Google Chrome nie boleh digunakan dalam 50 bahasa ! haa .

Google Chrome nie jugak telah digunakan secara meluas, ramai lar tuh yang minat.

Ramai orang mungkin meminati Google Chrome nie atas kelajuannya yang salaju

cahaya (ceh !) Mane ade selaju cahaya , sakadar laju jea .haha .Sume korang

mau caye ker. haha .

p/s : Korang mesti try yang nih !

Kalo berminat , boleh download sini :

Google Chrome : Click Sini


Internet Explorer


            Haa, yang nie pulak namanya Internet Explorer ( IE ). Internet Explorer

nie selalu memang dah siap sedia dalam Windows XP. Jadi, kalau korang gune

Windows XP , berkemungkinan korang pernah gunekan web browser yang nih.

Internet Explorer nih kire dah tua la sebab ianya telah lama dikeluarkan iaitu pada

tahun 1995. Fuhh! lama tuhh. Ianya mula digunakan secara mengembang pada tahun

1999. IE menjadikan warna biru sebagai tema warnanya. IE kini telah sampai ke

versi yang ke 9. Banyak jugak versinya, almaklumlah, dah tua, umo pun meningkat,

haha . Yang nie pun kira ok la dari takde langsung tuh. Security pun bagus , tak

lembab sangat macam yang tak ber brand tuh . Haha . Ape2 pun kalau nak tawu

korang boleh mencube.

Berminat ? boleh dapatkan kat sini :

Internet Explorer 9 : Click sini


           Haa. Dah puas bace kat atas tuh ? kalo tak puas korang bacela sampai

terkuar bijik mate pun takpe . Aku tak kesah pun , asalkan korang sanggup singgah

kat blog yang tak seberapa aku nih. Haa , ape2 pun cadangan dah diberi , cume

bergantung pade koranglah nak tuka ke tidak. Bagi yang nak download tuh , korang

buat la pilihan terbaek ea ! . Tapi ,bagi korang yang rase buat pilihan yang salah ,

jangan risau , korang boleh uninstall balik yang korang download dan install tuh.

Owh yaa , sebelum aku lupa ,baek aku bagitahu korang siap2 . Semua download

adalah free ! haha . Aku tanggung . Eh , dah bagitawu la awal tadi , hurm takpela

ape salahnya mangulang semula .

Haha . Okay lah , buat pilihan yang terbaeekkk yawr .

Assalamualaikum ..

Rawr !



♪       ♫       ♪       ♫      ♪      ♫      ♪      ♫      ♪      ♫      ♪      ♫      ♪ 



Friday, March 18, 2011

Rawr! : Updated Blog !

1 Yang Melatah
             Assalamualaikum dan sejahtera ! .. Kali ini Zickz nak bagitahu korang

yang Zickz telah meng-update blog ZickzRawr nih .. Mungkin ade yang perasan dan

mungkin tak .. Kalau sape yang perasan tu baguslah.. Nak tawu ape yang Zickz

update ??.. Haa..Untuk pengetahuan korang, Zickz telah menggantikan button Older

Post, Home dan Newer Post  kepada gambar ! .. Korang faham ??.. Okay , kalau

tak faham , Zickz ade sediakan gambar di bawah nih.



Tulisan yang normal



Gambar yang telah digantikan



           Okey , amacam kengkawan ? ..Dah faham ?..Haishh..kalau yang masih bingung 

tu, bolelah blah !..Aik, blah ?.. Eeh, sori2 , bolelah tengok sendiri di bawah sekali blog 

nieh.. Ala, tak susah pun, korang hanya perlu scroll down jer.. Pastu korang akan 

nampak lah..

           
            Haa.. Dah puas ? .. Okey, mungkin korang fikir :

" Ek elleh , yang nie pun die nak kasi tahu , sedangkan banyak lagi blog
 yang dah buat macam ni

Yeke korang fikir macamtu ?.. Harap2 taklah .. Zickz bukanlah sekadar nak kasi tahu 

kat korang tentang blog yang di-update nie.. Zickz juga akan membuka tempahan icon

dan Zickz juga akan membuat tutorial untuk ajar korang cara2 membuatnya.. Tapi,

nantilah,bukan sekarang .. Ala, orang sibuk kan ..( cehh  :P ) .. Hmm, mmg Zickz 

sibuk pun.. Sorry yer kengkawan tapi takpe , korang tunggu Zickz balik nanty okay.. 

Kali ini cuma untuk tempahan icon jer..Kalau nak tempah icon, tempahlah di SINI .. 

Bagi sesiapa yang dah tahu untuk buat tu takpela .. Ape? ..Dari mane Zickz dapat 

icon2 tuw ? Ala.. Zickz buat sendiri la ... So, kalau sape yang nak tempah icon , 

bolelah ikut design sendiri.. 

Okey, tunggu tutorial dari Zickz taw ! .. 

Korang jangan lupe komen atau like yer :D


Assalamualaikum...


♪       ♫       ♪       ♫      ♪      ♫      ♪      ♫      ♪      ♫      ♪      ♫      ♪ 

Thursday, March 17, 2011

Rawr! : Pesanan Header ? (",)

0 Yang Melatah
            Assalamualaikum kengkawan !.. Sekarang ni dah makin ramai kawan2 kite 

yang dah ade blog kan ?..Ade blog yang cantik , gempak , stylo dan ade jugak blog 

yang kurengg ...hehe. So, arini Zickz nak tolong sesape yang berminat nak pesan 

Blogger Header. Mungkin diantara korang yang pernah dengar tentang Blogger Header

 dan mungkin tidak. Okay , Zickz akan ceritekan untuk korang. Blogger Header ialah 

gambar atau tulisan yang ada pada atas sekali di blog korang.Tengok gambar di bawah.

Haa, yang itulah !.. Kalau korang nak tempah, bolehlah membuat pesanan di SINI


Untuk tempahan , korang bolelah ikut design masing2. Jangan risau, Insyaallah Zickz

boleh buat. Kalau nak tempah, korang perlulah nyatakan design yang korang nak tau ; )


Blog Header Zickz



            Ape ? Harga ? ..Oow , lupe pulak nak bagitahu tentang harganya. Untuk

tempahan header, harganya tak mahal sngat , lebih kurang RM30.00 jer..= O.. Hahaha,

mane ade , ianya free jerr ...huhu...Ingat taw, kalau sape nk tmpah jea , jangan malu2...


♪       ♫       ♪       ♫      ♪      ♫      ♪      ♫      ♪      ♫      ♪      ♫      ♪

Saturday, March 12, 2011

Trip To Kuala Lumpur...~,~

3 Yang Melatah

                                                                           KLCC

As Salam kengkwan....

        Aku nak cite lorh ciket tentang pengalaman aku mase cuti hujung tahun yang lepaz..

cikgu2 kat skola aku telah mengadakan 1 trip ker KL..Trip tersebut disertai oleh murid2 yang brjaye

mendapat keputusan cemerlang dalam peperiksaan UPSR yg lalu..Kami pergi ke sana dengan menaiki

keretapi..Kami berada disane cume 3hari 2malam jer..


ringkaskan cerite yer...


        Mase malam hari jumaat aritu, aku and kengkawan aku tunggu ler kat stesyen keretapi sebab kami nak

 pergi KL naik keretapi... pastuu,tunggu punye tunggu smpai sume tibe and daftarkan diri,baru ketapi

tibe...Dalam lebih kurang pukul 9.00 camtu larh ..


          Kami rase sangat excited,coz bukan senang nak lajan jauh2 dengan kngkwan...pastu, mase dah naik

keretapi tu...kami sume dok lah kat tempat masing2....Then,kami pun borak2 stelah ketapi tu jalan...masing2

pun bukak larh makanan ringan yang dibawa..aku bukan bukak pown...aq bedal je kawan aku punye

makanan..whuhu...jimat lar katakan..so, mkanan aku tu aku simpan larh...

        Pastu,aku and gang aku pergi melawat abes 1 ketapi tuh...dari kelas Z sampai lah kelas A...huk3...smpai

pintu ketapi pun kami buke..uhuhu..power2...Then,kami pegi cafe lah,pegi makan2 sambil borak2...

sejoookk!!...aku pun pesan larh air milo panaz..minum2..cam nak tecabut lidah aku!!...huutt..panazz tuh

beb!!...dah abes minum,.,.kami pun balik ke tempat kami...sume orang daa tido,,tinggal kami jewk..Dah 2,

kmi bkan nak tito pun..haha...Then,borak2,maen2, snap2,lepak2..

latzly, sampai juga kami kat KL Central...pejalan tersebut mengambil mase selame 9jammm tuhh!!...


      Mase kat sane, kami mlawat banyak tempat...antaranye ialah..PICC,KLCC,Masjid Putra and oterzz....


                                                                  

Wokeyh,.,.setakat sini aje cite aku...
Harap2 korang suke...
Bubye...                                                

          Assalamualaikum...