Monday, May 30, 2011

Rawr! : New Facebook Email !

Assalamualaikum dan selamat datang kepada pembaca2.. Amacam , dah makan belum ? Kalau belum , pegi lah makan sekarang ! Huhuk. Oke , kali nih aku nak kongsi dengan korang tentang sistem email dan mesej baru dalam facebook nih. Kalau nak tahu , sekarang nih , kita dah boleh mempunyai email@facebook.comPerhh, unik siot ! Haa , mesti korang nak kan ? Okey , aku akan tunjukkan cara2 nya. Nak tahu, teruskan membaca .

Kelebihan dan Kegunaan


           Okeh , caranya tak susah sangat pun. Oleh itu, aku nak gitawu kelebihan dan kegunaannya dahulu. Facebook baru sahaja meng-update sistem mesej nya. Sistem nih memudahkan kita sebab semuanya dalam satu. Dengan menyatukan diantara mesej chat, mesej facebook dan history chat yang lengkap. Jadi, korang boleh mengawal kesemuanya hanya dalam satu tempat. Korang juga boleh mengawal mesej2 tersebut melalui telefon bimbit korang. Senang keje ! Okay faham ?


Cara-cara Pengaktifan

Haa, saat ni lah yang penting kan ? 
Oke , kan aku dah cakap senang jer, 
jangan risau okey.

         ( ctrl + klik = new tab )
Step 2 : Kemudian, klik butang Request an Inventation ( lihat gambar dibawah )




          Okay , dah siap. Tapi, korang perlu tunggu hingga korang dapat inventation tersebut. Ianya agak memakan masa . Apa2 pun, korang tunggu jer . Mesti dapat punyer . Jika dah dapat, korang bolelah menetapkan nama korang @facebook.com . Timakaseh , kalau tak faham, tanye aku ! 

Okey ! Assalamualaikum korang !


p/s : tunggu tuh dalam beberapa bulan/minggu jugak lah ~ sabo je ~.~

1 Yang Melatah:

Zickz said...

try tau :)

Post a Comment