Friday, July 20, 2012

Salam Ramadhan

1 Yang Melatah
                

Friday, February 3, 2012

Cara Install Tulisan Jawi (no software)

0 Yang Melatah


      Tulisan jawi amat diperlukan terutama bagi guru-guru yang menggunakan tulisan jawi sebagai medium untuk membuat soalan peperiksaan dan kepada mereka yang menggunakan tulisan jawi. 


       Actually, aku pun baru je try benda ni.Mula-mula tu best jugak.So, pada kali ini, aku nak ajar korang pulak cara yang paling mudah untuk install tulisan jawi tanpa sebarang software. Paling penting korang menggunakan Windows tidak kira XP, Vista atau 7. Step-stepnya pun hanya ada 7 sahaja.